Soundwave Studio Nieuws en Informatie - Soundwave Studio

RESTAURATIE, OPNAMES, MIX EN MASTERING VAN AUDIO
WEBDESIGN, CD ART DESIGN.
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Sony gaat na 29 jaar weer vinylplaten produceren

Soundwave Studio
Gepubliceerd door in Nieuws ·
Tags: vinyllp


Sony gaat in Japan weer vinylplaten produceren. Japan heeft momenteel een producent van vinyl, maar die kan de vraag niet bijbenen. Het is bijna dertig jaar geleden dat het Japanse bedrijf de productie van lp's en singles op vinyl stopzette.

De productie zal weer op gang komen vanaf maart 2018, zegt de Japanse zakenkrant Nikkei. Dan zal het 29 jaar geleden zijn dat de productie van vinyl bij Sony stopte. Een machine om masters te maken, nodig om de platen te persen, is al sinds februari van dit jaar in bedrijf in een studio in de Japanse hoofdstad Tokio.
Sony zal naast nieuwe albums ook oude Japanse muziek waarvan het de rechten heeft, op vinyl uitbrengen. Vorig jaar kochten Japanners tegen de 800.000 platen op vinyl, acht keer zoveel als zeven jaar geleden. Momenteel is er maar één bedrijf actief in de productie van vinyl in Japan, namelijk Toyokasei.De Studio is weer geopend!!!!

Soundwave Studio
Gepubliceerd door in Nieuws ·
De Soundwave Studio is een half jaartje niet aktief geweest. De studio moest worden verhuist naar een andere locatie en dat was meer werk dan verwacht. Maar we zijn weer operationeel. Het nieuwe adres is 't Wuiver 2b 1608 ES in Wijdenes.Paradoxical Nature of Creation - Marcel Visser

Soundwave Studio
Gepubliceerd door in Nieuwe Release ·


Eindelijk is het zover, de laatste productie van de Soundwave Studio is het nieuwe album van Marcel Visser. In een mooie Vinyl uitvoering met bonus cd waar nog eens 5 nummers extra opstaan. Verder ook te vinden op alle digitale platforms. Kijk voor meer informatie op de website van Marcel www.marcelvissermusic.nl

Rimke Marije

Soundwave Studio
Gepubliceerd door in Nieuws ·

Vandaag aan een nieuw project begonnen van Rimke Marije. Rimke wordt ondersteund door Jeanette Maria.CityLights

Soundwave Studio
Gepubliceerd door in Nieuwe Release ·The JM's

Soundwave Studio
Gepubliceerd door in Nieuwe Release ·


Het was een moeizaam traject maar het resultaat mag er wezen. Maar liefst twee nieuwe releases op Bandcamp. Klik op het plaatje.
Joel Lipton en Richard Marsden

Soundwave Studio
Gepubliceerd door in Nieuws ·

De muzikanten Joel Lipton en Richard Marsden hebben een 15 tal iers/schots klasieke folk nummers opgenomen in de Soundwave Studio.
                 

                 
Joel Lipton is voornamelijk bekend door zijn violina maar bespeelt hier de mandolin. Richard Marsden bespeelt verschillende gitaren en de octave mandolin.
                 

                 
Het nummer Caolan’s Draught is te bewonderen in onze muziek speler en op onze Soundcloud pagina.Life after Fear - nieuwe cd van Jeanette Maria

Soundwave Studio
Gepubliceerd door in Nieuwe Release ·

               
                 
Singer Songwriter Jeanette Maria uit Amersfoort begon als klein meisje met zingen en piano spelen omdat zij het geluk had om op te mogen groeien in een muzikaal nest waar altijd op zijn minst twee piano’s stonden.Terwijl J op reis gaat in de muziek is zij vrij van alle pijn en alle zorgen en alle zware lasten van deze wereld. Het is de enige vorm van ultieme vrijheid die zij kent, een geweldige manier om even ECHT te ontsnappen en een manier om even helemaal in het NU volmaakt gelukkig te zijn. Muziek is Jeanette’s grootste liefde, een krachtige bondgenoot die haar door de meest donkere perioden van haar leven heen heeft geholpen en een middel waarmee zij al haar emoties kan uiten wanneer zij maar wil.
                 

                 
Jeanette’s nummers variëren in hun stemmingen van diep emotioneel, extreem vrolijk of juist woedend tot Protest songs en worden in verschillende stijlen uitgevoerd op piano, keyboard en sinds kort ook op gitaar. Een Genre weigert J aan haar muziek toe te kennen, omdat J van mening is dat ze een Unieke Eigen Stijl heeft.
                 
En nu heeft Jeanette Maria haar tweede cd in de Soundwave Studio opgenomen. Het is een mooie dubbel cd geworden en is momenteel in productie bij de cd fabriek. Digitale downloads zijn binnenkort via alle bekende  digitale download website’s mogelijk.
                 

                 
Bij cdbaby is reeds het album als digitale doenload te koop, ook zijn er samples te beluisteren van alle nummers. klik hier voor de website van cdbaby
               Workshop complete zangtechniek (CVT)

Soundwave Studio
Gepubliceerd door in Workshop ·

                 
Op 22 maart wordt er in Wijdenes de workshop Complete Zangtechniek gegeven door Bianca Obdam, Bianca is een gediplomeerde CVT docente.
                 

                 
Doelgroep: Voor iedereen die kan en wil zingen en op een gezonde manier snel resultaat wil halen.
                 

                 
Deze workshop is een introductie op Complete Zangtechniek. Deze zangtechniek, ontwikkeld door Cathrine Sadolin, zorgde voor een revolutie binnen de zangwereld. Het wordt wereldwijd gebruikt door professionele zangers en zangeressen binnen alle muziekstijlen. Het beslaat technieken voor alle muziekstijlen (klassiek en ritmisch), spreektechnieken, zorgen voor je stem en zelfs technieken om ruw en ongetraind te klinken. Het is mogelijk alle klanken op een gezonde manier te maken!
                 

                 
Onder andere de volgende onderwerpen komen aan de orde:
                 

                 
“Hoe kan ik hoge noten zingen zonder te knijpen?”
                 
“Hoe werkt ademsteun?”
                 
“Kan ik alle muziekstijlen zingen?”
                 
“Welke geluiden kan ik maken met mijn stem?”
                 
“Waarom word ik steeds hees?”
                 
“Kan ik met volume zingen?”
                 

                 
Voor de pauze behandelen we de theorie. Na de pauze werken we aan individuele nummers. Neem begeleidingsmuziek op CD of USB mee en bedenk van tevoren waar je aan wilt werken.
                 

Tijdens deze workshop zul je je eigen stem ‘herontdekken’ en krijg je bagage om het zingen nog leuker en beter te maken! De workshop is van 10.00 - 16.00 uur, incl. koffie, thee en lunch. Vanaf 09.30 uur kunt U terecht voor een kopje koffie/thee, zodat om 10.00 de workshop kan starten.
                 

                 

                 
Voor meer informatie over Bianca Obdam klik hierNieuw project met Marcel Visser

Soundwave Studio
Gepubliceerd door in Nieuws ·

Sinds kort zijn we ook in de Studio bezig met opnames van Marcel Visser. Marcel is al vanaf zijn jeugd een enthusiast muzikant. In de loop van zijn muzikale carriere heeft hij diverse nummers zelf geschreven. Nu is het tijd geworden dat deze ook vastgelegd worden.© 2017 Webdesign, Soundwave Studio, Wijdenes
ADRES:

Soundwave Studio
't Wuiver 2b
1608 ES Wijdenes

OPENINGS TIJDEN

Ma - Vr: 11:00 - 22:00
Za - Zo: op afspraak
Telefoon +31 654 758 477
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu